Σάμος φορεις για εξαρτησεις

Τις διήμερες εργασίες της τακτικής oλομέλειας του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης θα φιλοξενήσει το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Σάμου «Φάρος» στη Σάμο, στις 17 και 18 Μαΐου. Το συγκεκριμένο δίκτυο, ενεργό μέλος του οποίου είναι και το κέντρο «Φάρος», εδώ και 31 χρόνια συνδέει τους περισσότερους φορείς που αναπτύσσουν προγράμματα πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στην Ελλάδα (Κέντρα Πρόληψης, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, 18 Άνω κ.ά.) και στην Κύπρο (ΚΕΝΘΕΑ, ΣΥ.ΚΑ.ΝΑ κα.), δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Βασίλης Πασάς, γραμματέας Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας..

Στο συνέδριο αναμένεται να συμμετέχουν γύρω στους 70 εκπροσώπους φορέων, κατά κύριο λόγο επιστημονικά στελέχη τους (κοινωνικοί επιστήμονες και γενικότερα ειδικοί της ψυχικής υγείας), αλλά και εκπρόσωποι των Δ.Σ. των φορέων από τοπικές και περιφερειακές διοικήσεις άλλων περιοχών της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ο «Φάρος», το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Σάμου, ξεκίνησε τις δράσεις του τον Ιούνιο του 2000 και είναι ένα από τα 75 Κέντρα Πρόληψης που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, τόνισε η Ντέπυ Τσουβαλά, ψυχολόγος και επιστημονική υπεύθυνη του «Φάρου». Έχει τη μορφή αστικής εταιρείας, με μέλη-εταίρους την Περιφέρεια, τους Δήμους, τη Μητρόπολη καθώς και πολιτιστικούς, επαγγελματικούς και συλλογικούς φορείς του τόπου.

Συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας, μέσω του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), το Υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠΕΣΔΑ), την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, τους Δήμους και πολλούς τοπικούς φορείς και συλλόγους που αποτελούν τα μέλη της αστικής εταιρίας του. Στελεχώνεται από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό (ψυχολόγους, κοινωνιολόγους) σε θέματα πρόληψης. Η επιστημονική εποπτεία παρέχεται από τον ΟΚΑΝΑ και εξωτερικούς επόπτες, κατέληξε η κα Τσουβαλά.

Ρεπορτάζ Χ. Ζαβουδάκης

www.ertnews.gr

ΠΗΓΗ Εrtnews.gr

administrator
No Image Found