Βραβεύτηκαν τα τρία κρασιά, που έστειλε ο ΕΟΣ Σάμου στον διεθνή διαγωνισμό Decanter, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ποιότητά τους.

Οι παραγωγοί της Σάμου πριν από 90 χρόνια αποφάσισαν να δημιουργήσουν τον συνεταιρισμό του νησιού. Θέλησαν να μην παραδώσουν τον κόπο τους και να μην γίνει ο κόπος των αμπελοκαλλιεργητών αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Κάθε χρόνο, από το 1934 που ιδρύθηκε ο Συνεταιρισμός της Σάμου μέχρι σήμερα, τα κρασιά του βρίσκονται στις πρώτες θέσεις διεθνών διαγωνισμών εγνωσμένου κύρους.

Το Φεστιβάλ Ανατολικό Άκρο, σε συνεργασία με τον ΕΟΣΣ, και με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων λειτουργίας του, πραγματοποιεί υπαίθρια έκθεση παλαιών φωτογραφιών, η οποία στηρίζεται κυρίως στο φωτογραφικό αρχείο του Συνεταιρισμού.

«Κάθε κομμάτι αυτού του τόπου είναι ένα σημείο ιστορίας, είναι ένα στοιχείο παράδοσης ο μόχθος των προγόνων μας. Όλα αυτά αποτυπώθηκαν σε συλλεκτικό φωτογραφικό υλικό, το οποίο είναι ψηφιοποιημένο. Πρέπει ο κόσμος, που ζει αλλά και ο κόσμος, που έρχεται στη Σάμο να δει τι σημαίνει 90 χρόνια οινικής ιστορικής συνέχειας», τονίζει η Μαργαρίτα Ικαρίου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ΕΟΣ Σάμου.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

www.ertnews.gr

ΠΗΓΗ Εrtnews.gr

administrator
No Image Found