Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης βρέθηκε σήμερα σε μονάδες και επιτηρητικά φυλάκια του Στρατού Ξηράς της περιοχής ευθύνης της 79 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής «Μυκάλη», στη Σάμο, συνοδευόμενος από τον διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων αντιστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου και τον διοικητή 79 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής ταξίαρχο Ελευθέριο Οικονόμου. 

Ο κ. Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε την έδρα της 79 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής όπου ενημερώθηκε για την οργάνωση, την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητές και συνομίλησε με το προσωπικό. 

Στη συνέχεια, μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου συναντήθηκε με τους στρατιωτικούς ιατρούς, παθολόγο και καρδιολόγο, που διατίθενται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τις ανάγκες του νοσοκομείου, τους οποίους ευχαρίστησε και συνεχάρη για το σημαντικό έργο που επιτελούν. 

Επίσης, πραγματοποίησε συνάντηση με εθνοφύλακες του ΤΕΘ Σάμου και συνομίλησε μαζί τους. Tόνισε ότι οι εθνοφύλακες αποτελούν τον συνδετικό κρίκο των Ενόπλων Δυνάμεων και της τοπικής κοινωνίας, υπογραμμίζοντας ότι για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η εθνοφυλακή αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος, και για το λόγο αυτό βασική βούληση είναι η αναβάθμιση του θεσμού, με αντικειμενικό σκοπό τη βελτίωση της εκπαίδευσης και την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Μονάδων Εθνοφυλακής. Έμπρακτη απόδειξη αποτελεί η πρόσφατη ψήφιση νέου νομικού πλαισίου για τον εξορθολογισμό των στρατολογικών διατάξεων και την αναβάθμιση του θεσμού, προκειμένου να καταστεί αποτελεσματικότερος. 

Ακολούθως, επισκέφθηκε το επιτηρητικό φυλάκιο «Ψιλής Άμμου», όπου ενημερώθηκε και συνομίλησε με τα στελέχη και στη συνέχεια μετέβη στο στρατόπεδο «Φλόκα», που βρίσκονται τα μηχανήματα του Μηχανικού, που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο των έργων πυροπροστασίας. 

Τέλος, μετέβη στο Περιφερειακό Ιατρείο Σάμου, όπου συνεχάρη τους δύο οδηγούς ΕΚΑΒ, επαγγελματίες οπλίτες, που έχουν τοποθετηθεί εκεί.  

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και με τους εθνοφύλακες που διαδραματίζουν διττό ρόλο ως μέλη της τοπικής κοινωνίας και των Ενόπλων Δυνάμεων» ανέφερε ο υφυπουργός.

«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα συνεχίζει να διαφυλάττει την εθνική κυριαρχία, τα δίκαια της πατρίδας μας και το αίσθημα ασφάλειας των ακριτικών μας περιοχών, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Σάμος» υπογράμμισε.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις, πάντοτε δίπλα στην κοινωνία, θα συνεχίσουν να αποδεικνύουν έμπρακτα το έντονο κοινωνικό τους πρόσημο, είτε όσον αφορά την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, είτε τη συνδρομή στην Πολιτική Προστασία, είτε όπου αλλού παραστεί ανάγκη» κατέληξε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:

– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.

– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή

– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΠΗΓΗ Εrtnews.gr

administrator
No Image Found